Tanácsadás

Szaktanácsadás tervezési, engedélyezési, kivitelezési, üzemeltetési témákban

Első Lépések

Sok esetben azt tapasztaljuk, hogy aki első üzletnyitása előtt áll, az azért, aki pedig már az elsőn túl van és megismerte a feleslegesen túlbonyolított és sokrétű rendszert, az meg azért szokott hozzánk fordulni. 

Mi nemcsak segítünk az adott egység engedélyezésében, de akár egy meghatalmazással önállóan A-Z-ig el is végezzük azt. Valójában ez nem a világ legnehezebb dolga, csak ismerni kell a rendszer hátterét, ami sajnos kerületenként és ügyintézőnként is némileg eltérnek egymástól. Az egység méretétől függően egy komplett engedélyezés, mely tartalmazza adott esetben a Főváros, Megyei járási hivatal, Önkormányzat, NÉBIH, Vízművek, ÁNTSZ ügyintézéseit, az ennek megfelelő elrendezési tervet, valamint a szükséges dokumentációt, vízmintavételt, tűz- és munkavédelmi oktatásokat, HACCP könyvet, matricákat, kötelező napi vezetésű naplókat, tisztítószer biztonsági adatlapokat, rágcsálóirtási szerződést stb. 180.000 Ft-tól indul, és 300.000 Ft-ig tarthat.

Ez egy standard csomag, mely pl., egy kávézó / cukrászda/ pékség nyitásához és üzemeltetéséhez szükséges. Az általunk elvégzett engedélyeztetési munkára garanciát vállalunk, ha bármi ebből fakadó többletmunka, vagy bírság keletkezik, azt megtérítjük, de szerencsére erre még nem volt példa. 

A standardtől eltérő ritkább ügyintézések bonyolítását és rutinszerűen végezzük kérésre, pl.: ELMŰ áramfejlesztés, kéményseprő és gáz ügyintézések, településképi bejelentések, műemlékvédelmi eljárások, közterület foglalási engedélyek, ARTISJUS, az egység társasházában lévő ügyintézés mint közgyűlési részvétel és szavaztatás. Tudunk készíteni közösségi média profilt, Facebook és Instagram oldalt, saját weblapot és webshopot, intézünk reklám kampányt és médiamegjelenést. 

Tehát gyakorlatban ami egy üzlet nyitása kapcsán felmerülhet probléma, arra mi döntő többségében megtaláljuk a megoldást az Ön számára, ismerjük az olyan lehetőségeket, amire egy laikus, vagy egy nem ezzel foglalkozó szakember vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen talál rá. 

Ráadásul minden fenti ügyintézési formát egy kézben tartva tudunk prezentálni, és nem kell a megrendelőnek külön-külön szakemberekhez fordulnia, akik között a legtöbb esetben teljes egyetnemértés van a teendőkkel és hatáskörökkel kapcsolatban.

Ezen kívül szaktanácsadást is szoktunk tartani üzletnyitás és üzemeltetés területén, ami nem azt jelenti, hogy mi annyira nagyon tudunk mindent is, hanem az esetlegesen üzletnyitás előtt állóknak tudjuk rendezni és értékelni külső elfogulatlan szemlélőként az elképzelését az adott projektről, összerázzuk közösen az üzleti tervet, számolunk egy költséghatékonyságot és szükség esetén egy egyszerűsített üzleti tervet készítünk, hogy alapadatokból kiindulva megáll-e a lábán a terv. Amennyiben nem mi készítjük, akkor tudunk nyújtani egy itinert az engedélyezési folyamatokról és szükséges teendőkről, tudjuk viszonyítani a kialkudott bérleti díjat a hasonló elhelyezkedésű és méretű üzletekhez képest, és felhívjuk a figyelmet és számszerűsítjük egy vendéglátó üzletben tapasztalható legtöbb veszélyre, hibaforrásra, nem várt költségre, egyszerűen azért, mert az elmúlt másfél évtizedben szinte mi saját jogon mindet megtapasztaltuk, illetve a rengeteg általunk indított és kivitelezett egység kapcsán ez a tapasztalat csak gyűlt tovább és tovább. Egy ilyen szaktanácsadás óradíja 25.000 Ft. Amennyiben a konzultáció során nem tartja hasznosnak a kapott információkat, és segédleteket, nem távozik elégedetten a megbeszélésről, abban az esetben a szaktanácsadás ingyenes volt.

Szóval ha üzletet tervez nyitni, és előzetes elrendezési rajzra, látványtervre, arculati tervre, weblap és közösségi média megjelenésre, szaktanácsadásra, komplett engedélyezésre, egyedi ügyintézésre, gépészeti és építészeti tervekre és ügyintézésekre van szüksége egy kézből, akkor a legjobb helyen jár, sőt mind a kivitelezésben mind a gépesítésben rendelkezésére állunk szükség esetén, tehát Önnek csak kizárólag a saját teendőire kell koncentrálni, minden mást leveszünk a válláról, talán ez is az egyik legnagyobb előnyünk ezen a területen.